Ticker

6/recent/ticker-posts

Alo 144 Sosyal Yardım Hattı

Alo 144 Sosyal Yardım Hattı Nedir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının sunmuş olduğu hizmetler hakkında çağrı merkezi aracılığı ile bilgilendirme ve yönlendirme sağlayan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş bir sistemdir.

Hangi Hizmetler Sunulmaktadır?

Çağrı Merkezi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yürüttüğü hizmetler kapsamında; engelli aylığı,kömür yardımı, şartlı eğitim, doğum yardımı, sağlık yardımları gibi yardımlar hakkında bilgilendirme yapmak, bu hizmetleri alan kişilerin taleplerini ve önerilerini almak gerektiği takdirde bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönledirme sağlamaktadır.

Çalışma Düzeni ve Sağladığı Kolaylıklar

Alo 144 hattını hafta içi 08:00 - 18:00 saatleri arasında (hafta sonu ve resmi tatiller hariç) yurt içinde operatör fark etmeksizin ücretsiz bir şekilde arayabilirsiniz. Kürtçe ve Arapça bilen personeller gerektiğinde çağrıları karşılamaktadır. Çağrı Merkezinde konuşma engelli bireylere hizmet vermek amacıyla 0 549 441 2 144 nolu hat üzerinden işaret dili bilen görevli ile görüntülü görüşerek hizmet alabilmektedir. Ayrıca mesaj olu ile Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilmek mümkün; cep telefonunuzdan alıcı kısmına 144 yazıp mesaj bölümüne T.C kimlik numaranızı ve almak istediğiniz hizmetin detaylarını yazıp ücretsiz bir şekilde gönderebilirsiniz. Mesajınız ilgili birimce değerlendirilip size geri dönüş sağlanmaktadır.

Bu hizmet sayesinde Bakanlık talep ve önerilere daha hızlı çözüm sunmayı amaçlamaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar